Saturday, April 27, 2013

mak mak mak mak ^_^

Assalamualaikum . dan . Haaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiii    ............

^_^ Acecee. Happy ja Cik Hapejah.
Happy lah. Dalam hati macam mana engkau apa tau. :P keke

Aku dah sembuh dari luka. Jadi kurus sekejap je hari tu then sekarang dah kembali sihat dan berisi seperti biasa . Baru nak syok gila tengok cermin sebab pakai seluar nampak kaki slim. Rupanye 2 hari je wakakakak! baiklah sila terima hakikat yang gwa memang tak boleh nak kurus dah. kannn.

Teringat hari tersebut, Puan Ramlah ada menelipon gwa.

Puan Ramlah : Pijah. Tikah nak tunang esok.

Aku : oooooo .. ok... dengan budak tahfiz ustat pak imam tu? thehee.. sambil tersenyum. Alhamdulillah, rupanya jodoh dia dengan lelaki yang cukup sifatnya sebagai pemimpin keluarga.

Puan Ramlah : Ha la.. Hang tau tak dia kenai kat fesbuk . Pas tu laki tu terus mai rumah merisik.

Aku : 0oooooooooooooooooooooooooooooo

Puan Ramlah : Hang pi la cari soghang kat fesbuk. Takdak kaa.

HAh??!!! gedegang!! terus gwa meletus gelak jerit kat mak. wakakakakaka! apa ni mak. apa ni maaaaaak. apa niiiiiiiiiii... tak hot ah carik suami kat pesbukkkkkkkkkkk. :P

adoilah Puan Ramlah dah tak reti duduk diam tengok anak dia masih lone ranger tak sudah sudah.

Puan Ramlah : Hang dah 26 dah bukan muda lagi. Jangan jadi macam along pulak. Hish. 

Ekekekekekeke. mak mak... apa salahnya jadi macam along pun. Tetap maintain cantik apa muahaha!
At last pun along kahwin jugak kan.. bukannya membujang sampai tua pun. theheee. Betul lah aku rasa aku pun bakal macam along agaknya. 

Anyway dulu masa umur gwa 24 memang gwa tergedik gedik nak kahwin awal. Ye lah siapa tak mau kehidupan yang sempurna. Gwa dah cuba, tapi nampaknya bila usia gwa dah 26 ni gwa rasa gwa dah tak perlu fikir pasal benda benda kahwin bagai ni. 

Banyak lagi nak kena fikir kan hapejah. so.. takyah lah buang masa nak kejar benda yang belum pasti ni. Jodoh kan rahsia Allah. Untuk mommy yang hapejah sayang.. anak mak ni masih cantik lagi belum nak kerepot pun. Jangan risau okayy! Hahaha. geleng kepala teringat mak. 

p/s : dulu memang gedik gedik pergi kenduri kahwin orang sebab rasa macam nak kahwin jugak ni dah tak sabaqnya.. gila gatal huhu. Tapi sekarang.. errr.. malaslah nak penuhi undangan. huhu sob sob~
Anyway tahniah untuk Tikah for the engagement. ^_^


hahaha tetiba*. tengah cuti mid term lah !!!!


No comments:

Post a Comment