Wednesday, April 3, 2013

Do and Be

Do what you want
and 
Be who you are



Yes. Do what you want, and Be who you are. Tapi walaubagaimana pun, kena tengok sekeliling jugak, kena belajar menyesuaikan diri untuk be who you are jugak.

Atau just buat ikut sedap kata hati sendiri?

I think, NO.

Bila some of your friends dah banyak tegur on your attitude, there's might have a problem with yours.
Tak salah untuk menjadi diri sendiri, tapi lihat kepada umur, situasi dan setempat.
Yang buruk kita terima kritikan tersebut, dan perlu ada perubahan. Manakala yang sweet dan cantik itu kita kekalkan. Kita akan perasan problem dengan diri kita apabila kawan - kawan sekeliling semua lari. Mungkin terjadinya perkara tersebut disebabkan kita punya perangai yang kadang kadang boleh merosakkan sesuatu situasi. Nak ke, dahh tua nanti pun masih keseorangan? oh thats disaster..


Main point di sini adalah..

nak buat sesuatu perkara yang kamu suka, tolong tengok keadaan sekeliling. Untuk menjadi apa yang kamu suka, juga tolong lihat keadaan sekeliling.
Sebab itu ada sesetengah pakcik pakcik dan makcik makcik kita selalu cakap :"cantik anak dia, pandai bawa diri" . yes. that's the point! Pandai bawa diri mengikut keadaan setempat dan situasi.

P/s : im not an idol. So every single of words are written for me and I

ok bye sayang!.

No comments:

Post a Comment