Saturday, April 27, 2013

mak mak mak mak ^_^

Assalamualaikum . dan . Haaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiii    ............

^_^ Acecee. Happy ja Cik Hapejah.
Happy lah. Dalam hati macam mana engkau apa tau. :P keke

Aku dah sembuh dari luka. Jadi kurus sekejap je hari tu then sekarang dah kembali sihat dan berisi seperti biasa . Baru nak syok gila tengok cermin sebab pakai seluar nampak kaki slim. Rupanye 2 hari je wakakakak! baiklah sila terima hakikat yang gwa memang tak boleh nak kurus dah. kannn.

Teringat hari tersebut, Puan Ramlah ada menelipon gwa.

Puan Ramlah : Pijah. Tikah nak tunang esok.

Aku : oooooo .. ok... dengan budak tahfiz ustat pak imam tu? thehee.. sambil tersenyum. Alhamdulillah, rupanya jodoh dia dengan lelaki yang cukup sifatnya sebagai pemimpin keluarga.

Puan Ramlah : Ha la.. Hang tau tak dia kenai kat fesbuk . Pas tu laki tu terus mai rumah merisik.

Aku : 0oooooooooooooooooooooooooooooo

Puan Ramlah : Hang pi la cari soghang kat fesbuk. Takdak kaa.

HAh??!!! gedegang!! terus gwa meletus gelak jerit kat mak. wakakakakaka! apa ni mak. apa ni maaaaaak. apa niiiiiiiiiii... tak hot ah carik suami kat pesbukkkkkkkkkkk. :P

adoilah Puan Ramlah dah tak reti duduk diam tengok anak dia masih lone ranger tak sudah sudah.

Puan Ramlah : Hang dah 26 dah bukan muda lagi. Jangan jadi macam along pulak. Hish. 

Ekekekekekeke. mak mak... apa salahnya jadi macam along pun. Tetap maintain cantik apa muahaha!
At last pun along kahwin jugak kan.. bukannya membujang sampai tua pun. theheee. Betul lah aku rasa aku pun bakal macam along agaknya. 

Anyway dulu masa umur gwa 24 memang gwa tergedik gedik nak kahwin awal. Ye lah siapa tak mau kehidupan yang sempurna. Gwa dah cuba, tapi nampaknya bila usia gwa dah 26 ni gwa rasa gwa dah tak perlu fikir pasal benda benda kahwin bagai ni. 

Banyak lagi nak kena fikir kan hapejah. so.. takyah lah buang masa nak kejar benda yang belum pasti ni. Jodoh kan rahsia Allah. Untuk mommy yang hapejah sayang.. anak mak ni masih cantik lagi belum nak kerepot pun. Jangan risau okayy! Hahaha. geleng kepala teringat mak. 

p/s : dulu memang gedik gedik pergi kenduri kahwin orang sebab rasa macam nak kahwin jugak ni dah tak sabaqnya.. gila gatal huhu. Tapi sekarang.. errr.. malaslah nak penuhi undangan. huhu sob sob~
Anyway tahniah untuk Tikah for the engagement. ^_^


hahaha tetiba*. tengah cuti mid term lah !!!!


Tuesday, April 16, 2013

be Strong


p/s : come on la. be strong okay. no one can heal it better than yourself..



dah berapa minggu tidur tak berapa nak tidur, dan makan tak berapa nak makan. impak daripada perkara ini boleh membuatkan aku kurus tak?

oh kalau kurus that will be really awesome! haha. ok then, malas nak tulis dah. keep smile hapejah.

bye sayang!

Tuesday, April 9, 2013

iamneeta iampejah

lagho di pagi hari.
^ ^

rasa macam nak balik kampung untuk sekejap waktu.
aku sentiasa berdoa agar cepat waktu ini berlalu, 
tapi impaknya aku semakin tua pulak.

alahai..~



apsal sunyi semacam je hati ini?? *arh*


*paang!*

Monday, April 8, 2013

Tough Girl . Eh Not Tough At All

Jagaku ketawa
Lenaku ber nangisan
Rindu ini tiada terluah kan!
Hanya kepadamu bantal busok. yang memahami semuanya!


lemah la hang ney hapejah

Thursday, April 4, 2013

If i Lose Myself - by OneRepublic


If I lose myself tonight
It’ll be by your side
If I lose myself tonight…
woooh, woooh, woooh!


touchable and just feel this song sounds amazing.. lagu dodoidoddoi sampai tiduran wa.

ok ! lets have a sweet dreams. good night

Wednesday, April 3, 2013

Do and Be

Do what you want
and 
Be who you are



Yes. Do what you want, and Be who you are. Tapi walaubagaimana pun, kena tengok sekeliling jugak, kena belajar menyesuaikan diri untuk be who you are jugak.

Atau just buat ikut sedap kata hati sendiri?

I think, NO.

Bila some of your friends dah banyak tegur on your attitude, there's might have a problem with yours.
Tak salah untuk menjadi diri sendiri, tapi lihat kepada umur, situasi dan setempat.
Yang buruk kita terima kritikan tersebut, dan perlu ada perubahan. Manakala yang sweet dan cantik itu kita kekalkan. Kita akan perasan problem dengan diri kita apabila kawan - kawan sekeliling semua lari. Mungkin terjadinya perkara tersebut disebabkan kita punya perangai yang kadang kadang boleh merosakkan sesuatu situasi. Nak ke, dahh tua nanti pun masih keseorangan? oh thats disaster..


Main point di sini adalah..

nak buat sesuatu perkara yang kamu suka, tolong tengok keadaan sekeliling. Untuk menjadi apa yang kamu suka, juga tolong lihat keadaan sekeliling.
Sebab itu ada sesetengah pakcik pakcik dan makcik makcik kita selalu cakap :"cantik anak dia, pandai bawa diri" . yes. that's the point! Pandai bawa diri mengikut keadaan setempat dan situasi.

P/s : im not an idol. So every single of words are written for me and I

ok bye sayang!.

Tuesday, April 2, 2013

Let it Go

Saat indah bermula kurasa bahagia cinta yang lama terhenti berputik kembali. Ada yang menghampiri ku tidak peduli. Cinta ini cinta gila. lalalalala blabla


haha.

entah call siapa tadi terngiang ngiang lagu ni.

Sebenarnya wa seorang yang memang sangat lemah dan mudah lalai. Jadi adalah jalan terbaik supaya jangan ada langsung perkataan cinta yang wujud dan terlakri di hati. Orang macam wa ni tak reti bahagi masa untuk banyak banyak perkara dalam satu masa. Kalau wa main henpon reply message atau main game pun telinga wa dah tertutup rapat mata guwa dah terpejam, umpama macam kau cakap dengan kerusi lah kalau cakap dengan wa kan. Sama jugak dengan bercinta ni. Kalau hati wa dah indah dan ada love love di kepala, wa dah takleh fokus dengan benda lain. Diri sendiri penat pun wa lupa. Kalau bergaduh pun wa tak lalu makan. Kalau wa pergi kelas pun wa piker love love love lagi. Kalau wa buat kerja opis pun love love lagi.

Ape jadah guwa jadi macam ni nih???


Assalamualaikum wbt,

saya Hapejah ingin kembali kepada diri sendiri. Wahai cinta, pergilah jauh dari pintu hati saya.
Tolong jangan ganggu lagi, boleh?

Fokus hapejah fokus!!. jerit sampai nampak anak tekak tapi tak keluar suara. ^ ~~~ ^. pon bolehh...
Banyak sangat berangan hapejah nih.

I must Go. My planet needs me. 

ahahahaha!! comel .

p/s : Alhamdulillah, terima kasih Allah.