Sunday, February 26, 2012

emak.

mak : hari ni makan dengan sapa..

anak dara tunggal : tadi lepas balik opis singgah makan dengan I

mak : makan besaq la tu dah gaji

anak dara tunggal : tak laa... dah kena jimat-jimat, tadi dah terminate wimax.

mak : hang kawan dengan I tu dia betul- betul nak hang ka pijah

anak dara tunggal : ah? tak tau la mak. hati orang. niat orang. tak sama dengan kita... dia suka. kalau mak ayah dia tak suka?

tiba - tiba mak gelak.

mak : em. dah besaq dah na....

laaaaaaaaaaaaaaaaa mak niii.
huhuhuhu..

Saturday, February 25, 2012

keluarga aku nafas aku

harus percayakan mimpi-mimpi ku
harus menjadi kenyataan!

aku daripada kecik takde kawan sebenarnya hahahahah
kesian gila atoi!
bukan maksud saya itu. kawan sepermainan banyaaaaaak..
kawan menggedik pun banyak.
tapi tu di sekolah.
maksud saya.
kawan dari hati saya..
kawan yang boleh dibawa sampai ke mati.
kawan saya itu adalah adik beradik saya sendiri...
 tapi...
adik beradik saya jauh-jauh umur
aku selalu jeles tengok kawan-kawan yang kakak dan abang nya umur jarak 1 tahun.
aku pulak? ;(
 sebab tu aku selalu cakap dengan binatang kot kalau balik kampung.
tak bersyukur langsung! hehe

pernah dulu tanya dekat abang dengan along
masa tu main bayang-bayang di bawah cahaya lilin.
rumah black out
ingat lagi.. ayah bukak pintu luas-luas biar angin masuk.
sejuuuuuk......
aku masa tu dalam darjah 3 la kot. tak ingat sangat dah umur bape
kitorang pun main la bayang-bayang dekat dinding.
ade la along angah abang dan adik
kira-kira 5 orang
then tinggallah terlebih seorang
jangan tanya la siapa yang terlebih tu . dah tentula aku!
hahaha kesian.
aku pun dengan sedihnya innocent tanya la.. 'cek nak kawan dengan sapa ni..'
'hang kawan dengan buku la pijah!' lepas tu dengar semua orang gelak berdeka-dekah.
tak best langsung!!!! huhuhuhuhuhuh.

aku teringin sangat2!
nak duduk sebumbung dengan adik beradik sendiri masa dah kerja ni.
nak p shopping dengan kakak sendiri.
pergi pasar malam sama-sama..
beli hadiah kat mak ayah sama-sama..
balik kampung pun sama-sama..

dan paling aku teringin..

sambut birthday dengan adik beradik sama-sama..
bergaduh bertumbuk tapi lepas tu peluk - peluk.

huhu
huhu

oke saja je kan nak nangis!!
aaaaah

sekarang ni kakak abang semua dah kahwin
ada family sendiri
aku pun tak berapa rapat sangat,
paling rapat pun dengan along
tapi along dengan aku bezanye 20 thn lebih hehe

apa pun

syukur aku ada mereka..
terima kasih Allah. terima kasih mak ayah!

sayang semua..

Hari hari yang berlalu

Assalamualaikum.!

hi ols..
sebenarnya feeling tak berapa baik. serasa macam nak pecah telaga ayaq mata ni..uuuwwuuwu

oke..
pagi ni masuk ofis .. alone. ya.. semua orang dah pergi bercuti. but i am not! cannot be at anywhere. cannot buy anything. cannot eat steamboat grill seoul garden! ehek mengidam oke tapi.. sebagai anak yang sudah menginjak di pengakhiran remaja. tutup! tutup semua keinginan hati itu!

oke dah merah sikit hidung ni..alalala terharu dengan diri sendiri ni hahak. oke sambung

my Life has totally changed...

aku sekarang..
bangun 6 pagi pergi kerja dan pulang pukul 8malam dan tidur pukul 10 malam.hohoho
aku sekarang...
makan nasi goreng telur makan meggi pecah telur makan nasi order air suam dan lalu sebelah shopping complex Jusco hanya mampu menjeling membayangkan kedai Kitschen sahaja..

masa depan itu penting.
setiap orang berlainan cita-cita dan keinginan nya
tapi bagi aku..

biarlah hidup aku sederhana,..
biarlah gaji yang dapat itu tak seberapa..
tapi pekerjaan itu adalah kehidupan aku.
aku cuma.. inginkan suami penyayang dan anak-anak yang ramai.
cita-cita daripada dulu adalah nak jadi isteri solehah kot!!wakakaka.. oke gelak la 

"mak apa no akaun tabung haji cek"
buku tu dah lama rasanya tak diupdate.
tak pernah langsung dulu ambil tahu apa guna tabung haji.
mak masukkan aku keluarkan. gitulah gayanya. haih
dah 3 tahun tak diisi tabungnya.
dah sampai masanya sekarang untuk aku update kembali buku tu..
kalau simpan dari sekarang..
sekurangnya pun lagi 20 ke 30 tahun lagi baru aku dapat pergi Haji..
Ya Allah.. panjangkan lah umur aku..

jadi sekarang
'tolong la jangan ajak saya pergi holiday please!!! saya tak menahan nak mengikut ikut plus sedih gila sebab kena tinggal huhu. ;( eh lempang kang. sedih pulak'

pelik rasanya ni. rasa macam.
dah semakin
tua
kah?


anyway
aku cuma ..
tak suka duduk sorang2 macam ni! nak balik kerja kat kampung boleh??!!!!

Monday, February 20, 2012

kembali ke dunia maya kodok.

hi ols . assalamualaikum.

lamanya x masuk. aaaa...

aku bizi. buat-buat bizi pun ada. oh ha. malas pun ada!
*sigh***

sekarang tiap2 pagi dah gerak tepat 6.30 am dari shalam.
lebih kurang taklebih cuma terkurang dalam 7.15am sampai opis di jln Tun Razak.

hr ni pun smpai awal. waoww!! impressive! kalau org jepun tengok mereka kata ini rakyatnya. aaawawa

anyway macam biasa lampu2 di ofis wa yg bukak. bermakna tiada yang terawal selain aku!
sekian terima kasih.


oh ha semalam menangis tersedu sedan.
kenapa nangis?
sebab wa kena marah tapi wa tak dapat nak melawan balik.
wa melawan dalam hati jee ....
sebab tu wa tersudu tersedan.

'sorry.. asyik marah tadi.. hurm'

oke wakLUU
makanya wa isytiharkan perang dingin!

arhgh!!!!