Saturday, January 14, 2012

Puisi Cinta Zhairil Juvana

“Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.

Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.

Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.

Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,

Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,

Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,

Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,

Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,

Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,

Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.

Isteriku, Selamat datang ke hidupku,

Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,

Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.

Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.

Selamat menjadi separuh dari aku.”

credit to Zhairil. aim touched!!!

egh~

Saturday, January 7, 2012

entry hampir menutup mataku

hi olllss

assalamualaikum,

haha . tadi fikir fikir. tenung tenung. nak cari duit. nak beniage. nak jual apehh??

duit oih........~




untuk tatapan hari tuaku nanti.
haha

oke babai~

Friday, January 6, 2012

workaholic?nop

Assalamualaikum..

Hi ollllsssssss

update laju laju.

malasnya nak siapkan kerjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

oke dah.
bye2..

em jap2.
hari ini aku menghadap blog dari pukul 12tgh tadi sampai skrg. walllllaaaaaaah!
syabas bete syabas.

dan hari ini juga bilik aku ditandang seseorang..dan selepas itu..dan.. soksek soksek.. ko nak tauu..kawan kita sorang tu dah takde..
itu diaa manager kita (ala...manager tuuuuu... alaaaa yang tuuuuu) dah resign 24hours.......

erk????

dan selang 10 minit pulak bilik aku ditandang lagi oleh seseorang lain dan...soksek soksek.dan,..dan... dan...
mengatakan manager kita tuuuuuuuuuuu kena terminate 24hours!!

huaah????

syabas bos . syabas. syabas. syabas.

ahahaha. diam kejap boleh tak. bising je ko ni sibuk nak monolog!<--marah kepala sendirik. isk cian kepala.

damn. fikir..fikir...fikir..tenung..tenung..tenung..
apa nasib ku pulak selepas ini. aaaaaargh.

oke habes sesi luahan bukan sesi ngumpat. eh. LOL
oke bye. sambung kerja nanti kena terminate.
argh!psikonyaaaa

Thursday, January 5, 2012

Amin!

Assalamualaikum,

saya nak pegi exam nie.

doakan ya!!

'Ya Allah Ya Tuhanku, permudahkanlah Hafezah baginya menjawab setiap soalan di dalam peperiksaan. '
Amin.

Sunday, January 1, 2012

im 25.

morning olssss

azam 2012:

nak jadi

tegas
matang
jadi diri sendiri
pandai berdikari
bijak mengurskan diri
cantik

dan semuanya cantikkkkkkkkkkk