Friday, November 11, 2011

Eleven Eleven Eleven. Save the Date.

Hai kodok. Today is 11.11.11. The anticipated date to Be with. To Married with. To Celebrate with. Kan? Ada yang nikah, bersalin, anniversary, birthday, . berebut-rebut berhimpit-himpit nk booking tarikh ni. Tok kadi pulak time ni masyukk! Ehehhe. Oke taknak cerita pasal tok kadi. Nak cerita pasal sesuatu yang lain.
11.11.11. cantik kan. oke save the date.  Sebab tarikh ini adalah sangat bermakna untuk The Pakyayians. Yups.  Pada 11.11.1951.. lahirlah seorang anak kecil yang kini telah menjadi ibu yang tabah kepada 5 orang anak-anaknya. Eceh.. skema nih, Yes. Happy birthday mak! Yang ke 60 kan. Tapi sesungguhnya emak sangat kuat dan muda dan berseri dan cantik! Orang cakap nak tengok kita tua nanti mcam mana tengok mak kita. Jadinya kompem . aku tua nanti pun awet muda gak. miahaha.
Untuk pn. Ramlah.
Ketahuilah bahawa saya sangat bersyukur hidup di dunia ini sebagai anak emak. Terima kasih untuk setiap titik peluh dan pengorbanan yang terlalu banyak tak terhitung membesarkan kami. Tak terungkap dan tak tergambar. The best mother ever in the world! and I wish I could be as strongest as you.  Ya Tuhanku, Panjangkan umur Emak. Ampunkan dosa-dosa Emak. Terimalah dan Redailah setiap ibadah dan amalan Emak. Tenangkan jiwa dan hati Emak. Dan sihat sejahtera kan tubuh badan Emak. Amin..
Selamat  hari ulangtahun mak.  thanx 4 everything.  The way mak concern.. call for checking her lil daughter  yang jauh ni ok eke tak. Balik rumah ke tak. Sihat ke x. bangun pukul berapa. Sampai tempat kerja pukul berapa. Balik pukul berapa. Baca doa tak. Sembahyang tak. Kerja rajin-rajin. Makan apa. Dengan sapa. Kat mana.. tiap2 hari tiap2 masa. Dan saya tak pernah langsung rasa itu semua adalah ‘Rimas’!. . .macam budak kecik an. Aku bukan taknak jadi dewasa. Selalu je cakap. Mak.. cek dah 24 mak…  dan mak akan cakap macam ni. Yela hang tu pempuan. Mak susah hati duk pikiaq hang kat sana tu. Telepon hang senangla hati sikit. Huhu..
Oke dah sebak dah pulak ni. Huhu. Thenx mak.. I love all the ways you care. Be happy for your entire life. This is your time to get rest and relax after a long time for the weary. Tak payah dah nak penat-penat sangat.. cool..!!! oke sekarang ni mak kaki melawa. Sebabnya dulu mak tak sempat pun nak buat semua tu. Muahaha. Anak dia pakai beg carlo rhino dia pun nak jugaaaaaak. Oke. We will do anything everything to meet all your wishes. I love you maaaaaaak...... agak-agak mak dengaq dak. huhu. i love you.

Friday, November 4, 2011

.HotFm.

@ _________ ** huhuuu.. baru jam 8.30 pagi aku dah mengantuk ya amat. belum lagi puku 12 tengahari!.


notanakbelibajukemeja : aku rasa aku kena p sesi kaunseling kot.. tak pun qada tido selama 24 jam.. aku rasa kalau ofis ni boleh buka facebook mungkin selesai masalah mengantuk ni kot muahaha.. semalam jumpa Gm, dengar dia terang serba sikit apa yang dia nak daripada aku., bla bla bla bla bla... dan mental aku dah tak boleh nak bedah siasat apa yang madam cakap, dan telinga dan otak aku terasa seperti mendengar lagu yang membuai-buai.. dan madam dah makin mengecil mengecil.. oh.... pijah...tido pijah....tido pijah..pijah..tido...
!! 
oke pendek cerita boleh pulak aku menguap depan Puan.. erhH. "Did you follow me Hafezah?" "Ah?? yep yep. " huhu. syaitan mana hasut suruh aku tidoq depan my bos nih? adoyai. pijah.. pijah... bila hang nak berubah.

anyway.. di sebalik cerita pagi ku yang mengantuk, aku mampu gelak berdekah2 muahaha. terima kasih kepada radio HOTFM. kerana telah menceriakan pagi-pagi ku......

bye2.. ;)
p/s: em.. she's starting to blog. again. hee

Thursday, November 3, 2011

Meon!

meon. saya suke awak..

jom kite kahwin!!

oke babai

notataihikmatakering : aku dah dua hari kerja di tempat baru. actually baru masuk 2 hari dan 2 hari jugakla aku lambat. muahahahaha~. macam mana ek nak tingkatkan pengurusan diri supaya lebih sistematik.?

Wednesday, November 2, 2011

She's Alive

salam. assalamualaikum.


testing testing~
muahaha.. lama xmasuk. oke aim back,.
:
:
:
:
:
oke nak blah dah.

oke glabah.

oke baibai... ;) thehee

titik panjang...

notakukukucingtumbuh: ai am alive... 
                        tapi ai am serabut! wakaka..~