Thursday, June 23, 2011

The Reality

alhamdulillah..

hi guys. assalamualaikum. titik.

rindu aku ek? kuang kuang! hehek.

sori sangat aku da lupe yang aku ada blog. lupe jugak yang aku ada followers. owh.. tadi baru tersedar.

eheheh..oke, tipu jew semua tu.
mana pernah aku lupa kodok dan juga bloggers!.
hari-hari teringat tapi tak terjenguk.
uhuks!

ape beza hati kering dan hati basah?

bagus lagi menjadi pemilik hati kering. tapi nanti kau takkan paham isi hati orang lain. jadi apa guna bersahabat?
sedihnya kalau menjadi pemilik hati basah. sensitip sangat dengan semua keadaan. sometimes keadaan yang tak masuk dek akal untuk kau nangis pun kau nangis.
ape jambu?! ape pon xbley.

well well well.
nak cerita nie.
hari tu along datang rumah.
rindu sangat . dan sempat jugak saya dan along bercerita.
agaknya usia saya pun dah 24.. along telah memainkan peranannya sebagai seorang kakak.

"hang dengan boyfriend hang macam mana"
erk. oke ja.. entah la along.

"macam tak yakin ja.."
yap. memang cek sendiri pun tak yakin.

"hm.."
sunyi kejap.. huh.. cek pun tak yakin macam mana nak bawak jumpa mak dengan ayah kan. sebak sikit...

"biasa lah tu pijah. hang kena terima kelemahan dia. susah la kalau nak cari yang betul-betul sempurna."
bukan tu along..
aku diam.

bukan tu along.. saya sendiri tak dapat nak meyakinkan diri sendiri yang cinta itu wujud untuk saya. macam mana ni ye.
Ya Allah.. Kau berikanlah aku petunjuk.

kadang-kadang rasa bahagia yang teramat. tapi kadang-kadang bila kembali kepada realiti, aku rasa takut yang amat sangat.

sya!! aku nak ikut kau pegi Cable Car.!! huhu. Gunung Mak Cincang. eh?


Motibasi untuk kodok dan kawan-kawannya
ala... jangan piker sangat benda-benda macam nie. faces the reality. hidup ni sentiasa berjalan.. hari ni kau tengok seorang tua yang berbongkok sedang melintas jalan, tak mustahil suatu hari nanti kau juga akan merasainya..
hari ni kau seorang yang berduit, hartawan, tak mustahil jugak suatu hari nanti kau akan ditimpa kemiskinan.
semua orang akan melalui perkara yang sama. cuma mungkin caranya berbeza..
bersiap sedia lah. tau macam mana caranya nak bersiap sedia?

kalau kau nampak seorang yang tiada kudratnya untuk melintas jalan, tak salah kau tolong.
kalau kau rasa seorang tu berduka, tak salah kau mampir di sisinya. berkongsi rasanya. ceriakan hatinya.
sebab nanti tak mustahil kau juga akan menjadi seperti yang kau nampak sekarang.

jangan terlalu menjadi hamba kepada cinta. cinta antara manusia tak kekal lama..
selalu sangat dah aku terpesong. wawawa..
kalau aku ditakdirkan untuk bersama dia.. ya! aku bersyukur.
kalau juga aku ditakdirkan untuk tidak bersama dia.. ya juga! aku redha.
aku akan lalui semuanya Ya Tuhanku.

oke bye.
sayang korang!
senyum siket! [ ^ _ ~ ]v

4 comments:

  1. motip kau sebut nama aku kat sini?hahaha..aku bercuti kat langkawi dr 13-16jun aritu..hehehe..best oo naik cable car!yup2..gunung machincang

    ReplyDelete
  2. hahahaha~
    ala cepatnye ko . x roger pon.
    takpe2 nanti trip aku usha tiket. aku pakse ko teman tau. huhuks.

    ReplyDelete
  3. cinta tak semestinya memiliki... kalau tak ada jodoh, anggap saja dia bukan yang terbaik utk kita.,..

    ReplyDelete
  4. hahah..takde hal la nak teman ko!

    ReplyDelete