Friday, January 28, 2011

sapa nak p bercuti. angkat jari..

pejam celik anak mak dah 20++. macam tak percaya sekarang aku bercerita pasal masa depan. pasal kahwin. pasal tanah. pasal rumah. pasal anak-anak. memang tak percaya! wahaahhhaa..!!

tahu lah ko dah merenyam nak kawin. sabaq boleh dak!! pang kang. *huhu kena marah dengan diri sendiri.*

korang. pegi bercuti jom!. kemaren aku belek-belek google. search pasal holiday, cuti-cuti malaysia, air asia, firefly, ececeh...
pas tu kebetulan pulak ada sorang akak sekelas ajak aku pergi BANDUNG. huhu pernah pegi x. pernah pegi x. nak pegi ke. nak pegi ke. perlu pegi ke. perlu pegi ke.
RM 70 pergi dan balik. tol ke kak? ke saya kene tipu petak-petak nih. sekali bayaran dengan tourist guide ke. owh, pergi dengan bebudak kastam. jangan risau pasal bodiguard ni eh tourist guide ni. depa banyak link. oo.. angguk-angguk. sampai kesudah aku piker lagi nak pergi ke tak nak huhuu..

orang cakap. hidup ni jangan jadi hamba kepada matlamat. masa depan belum tentu ada. selagi ada daya untuk buat apa yang kita nak. buat jek. jangan sekat. nak hargai diri sendiri tak salah kan. jangan nanti mati mate terbeliak sudah. * aish apa ckp macam ni lak ni huhu kuntum!*  oke, pendek kata jangan sekat kemahuan,..

ada orang cakap pulak. hidup ni jangan nak joli sangat. simpan duit untuk masa depan. jangan ikut kemahuan. fikirkan keperluan. utamakan keperluan. kalau tak perlu jangan buat. berdiri ataih kaki sendiri pakai kasut sendiri. jangan nak tiru orang masuk dalam kasut orang kang tak muat kasi busuk kasut orang pulak eh apa aku merapu nih!. oke. oke. pendek kata dahulukan keperluan belakangkan kemahuan.

jom tengok apa ada kat bandung indonesia... lailailai..

Bandung jugak dikenali dengan nama Paris of Java. atau sebenarnya Bandar Jawa ala-ala Paris kowt..
ini tempat makan. Ala Sunda 1. ramai cakap best. nyum nyum..

Bandung Supermal. salah satu mall kat Bandung.  shopping. [^ _ ^]
ini Cihampelas Walk. besar tempat nih. *tengok gambo je le..* tempat shopping2, lepak2.. ek. 
ini Barga Street. ada kat Bandung City.
Taman Wista Alam Gn. Tangkuban Perahu. macam nyaman jek abang ni duk kat situ.
ini ladang teh. selalu dengar citer pasal ladang teh. Puncak Pass.  
owh. ini....... pakcik drebar beca. manis gitu haha.
eh ini mee bandung muar! abang google tipu kuntum eyh..


oke bye bye bandung terima kasih google.

notakodokkenasorok: nak pegi jepun ! bila la nak dapat cabutan bertuah ni.
.

7 comments:

  1. g la bandung tu pijah!

    aku yang dah g ni pun terasa nak g lagi..ehhehe

    jangan lupe shopping kat pasar baru dan rumah mode!

    ReplyDelete
  2. nice place... tapi kalau EN merancang bercuti ke Melaka... boleh lah sekiranya hubungi saya.. untuk pakej BUDGET HOLIDAY... di Melaka

    ReplyDelete
  3. ai hari2 pi berjalan..hahah
    dari cheras ke putrajaya...
    hehehehhe

    jalan2 mencari rezeki sesuap nasi

    (^^,)

    ReplyDelete
  4. pijah...kite picnic cara bujet jomm!!!riki jomm

    ReplyDelete
  5. nak p bandung...ada org nak sponsor tak? heheheh

    ReplyDelete
  6. bandung la beb!!!!!

    this week aku mau p camerOn higland..weee..xsabar mau bercuti niee..

    ReplyDelete